Η δική μου ιστορία αποθηλασμού.

Το παρακάτω κείμενο είχε γραφτεί  στις 3 Ιουλίου 2015 δυο μέρες μετά που αποθήλασα τον δευτερότοκο γιο μου και ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου διαδικτυακά με τα υπόλοιπα μέλη της Υποστηρικτικής ομάδας μητρικού θηλασμού Καβάλας .

“Μου επιτρέπετε να μοιραστώ μαζί σας την δική μου ιστορία αποθηλασμού?Είναι πρόσφατη μόλις 2 ημερών στον δυομισι ετών δευτερότοκο γιο μου. Έχει αρκετό καιρό,3 μήνες περίπου που του υπενθύμιζα ότι το γαλατάκι τελιώνει και ανάλογα με την ημέρα και διάθεση που είχε μου έλεγε ΄εντάξει ναι΄ ή ποτέ ποτέ!! Ανάλογα με τη μέρα και τη δική μου διάθεση άλλοτε τον έδιωχνα στον μπαμπά του και άλλοτε τον γύρευα για να χαλαρώσουμε μαζί. Όσο περνούσε ο καιρός σκεφτόμουν ότι αυτό το παιδί δεν θα σταματήσει ποτέ να θηλάζει.Έφτανε η ώρα του ύπνου και έτρεχε με φούρια στο κρεβάτι αλλαλάζοντας βυζιιι!!
Στην ομάδα μητρικού θηλασμού όταν έχουμε το θέμα αποθηλασμού είναι από τα πιο δημοφιλή καθώς απασχολεί πολύ τις μαμάδες.Εσείς μας ρωτάτε και εμείς σας απαντάμε.Θεωρώ πάντως ότι ο αποθηλασμός (σε θηλασμό διαρκείας) είναι το μοναδικό κεφάλαιο που είναι απόλυτα εξατομικευμένο για κάθε περίπτωση χωρίς sos συμβουλές ενώ απαιτεί διακριτική στάση από τους επαγγελματίες υγείας.Πρόκειται για μια περίοδο με πολλά και έντονα συναισθήματα.
Έτσι την τελευταία εβδομάδα που ήμουν αρκετά αποφασιμένη να αποθηλάσω βίωνα ταυτόχρονα και μία συναισθηματική αντίφαση. Όταν εκείνος γατζωνόταν επάνω μου και θήλαζε σα να μην υπάρχει αύριο ένιωθα ότι θα είναι πολύ δύσκολο και το ανέβαλλα.Όταν πάλι μια δυο φορές έτυχε να δείχνει αδιάφορος με κυρίευε ένα περίεργο συναίσθημα,αμηχανία με θλίψη. Σκεφτόμουν “Τι τώρα έτσι απλά θα τελιώσει? “Και έτσι απλά τέλιωσε 2 βράδια πριν.Κοιμήθηκε μόνος του.Η εξήγηση όπως και τις άλλες φορές ήταν ότι το γαλατάκι τέλιωσε όπως το λέγαμε από καιρό.Τον αγκάλιασα ατέλιωτα με μια δόση ενοχής.Η ήρεμη αποδοχή του με συγκίνησε ακόμα περισσότερο.
Όπως όταν στις ταινίες τελιώνει μια σχέση παρουσιάζονται μελοποιημένα σκηνές από το παρελθόν κάπως έτσι και εγώ θυμήθηκα την πρώτη επαφή του Χ.. με το στήθος που κουτουλούσε το κεφάλι του μέχρι να πιάσει τη θηλή,τους κοινούς ύπνους, τους μαραθώνιους θηλασμούς τις νύχτες,την ανακούφιση στις ιώσεις -ένιωθα ότι του έδινα το πιο αποτελεσματικό φάρμακο,τις πολύτιμες σιωπές που διακόπτονταν μόνο από ένα ρυθμικό γκλουκ, τα απίστευτα ακροβατικά, τα χαμόγελα,τα βλέμματα.Και μετά πήγα και πιο πίσω στην πρώτη εμπειρία θηλασμού που είχα με τον πρώτο μου γιο με παρόμοιες αλλά και ξεχωριστές στιγμές θηλασμού.
Ένας μεγάλος κύκλος θηλασμού κλείνει για μένα ο οποίος τυγχάνει σε διάρκεια να συμπίπτει με την διάρκεια ζωής της ομάδας θηλασμού Καβάλας. Για αυτό αυθόρμητα θέλησα να γράψω τις σκέψεις μου εδώ δημόσια. Για αυτό και στα μαθήματα συνηθίζουμε να λέμε ότι όσο και να δυσκολεύεστε στην αρχή κάποιες μαμάδες με το θηλασμό θα ανταμοιφθείτε πολλαπλά στο μέλλον όχι μόνο εσείς και το μωρό σας αλλά όλη η οικογένεια.Μαζί με τα άλμπουμ βάφτισης μέσα στο σπίτι μας θα έπρεπε να έχουμε και ένα αλμπουμ θηλασμού.Είναι πράγματι ένα μαγικό ταξίδι!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s